Werkwijze

De werkwijze van Broga: "(Verder) bouwen aan zelfvertrouwen".

Kenmerken werkwijze:
Betrokken
Resultaat
Oplossingen
Gedragsgericht
Activerend

Mijn nieuwsgierigheid geeft mij een rijk gevulde koffer met 'hulpmiddelen'                                 Door mijn ervaring bij PTT, ABN, Fokker en in het lager onderwijs kan ik me goed inleven in wat er in bedrijven speelt en wat mensen meemaken.

”Je kunt meer dan je denkt en vaak ken je de oplossing al”.

De trajecten zijn kortdurend, afgestemd op de vraag en situatie. Vaak is een klein duwtje voldoende om weer verder te kunnen. Samen gaan we op weg.

Soms houd ik een spiegel voor of bevestigen dat je op de goede weg bent, naar de oppervlakte halen wat je diep van binnen allang weet en voelt. 

We zoeken naar wat al goed gaat, bij wie en in welke situatie en hoe je dat in “lastige” situaties ook kunt.

Wat voor traject je ook kiest, altijd kun je verzekerd zijn van maatwerk, een grote betrokkenheid, veel ideeën, tips en handvatten voor verandering. Broga gaat vooral op zoek naar je sterke punten en kwaliteiten: “bouwen aan zelfvertrouwen”.

Humor is voor mij onontbeerlijk. Als we niet met en om elkaar kunnen lachen, gebeurt er weinig.

Anekdotes en beelden verlevendigen de gesprekken.

Specialisatie
Broga heeft vooral goede resultaten met mensen die gesloten, onzeker en / of niet assertief zijn of last hebben van faalangst. Maar ook voor mensen die als kritiek krijgen dat zij té assertief zijn, of die arrogant worden gevonden, is er een passend aanbod.
De video speelt hierbij een cruciale rol.

Video
De video is een prachtig hulpmiddel om zicht te krijgen op je gedrag en de effecten ervan. Het voordeel is dat wat je gezien hebt letterlijk in je geheugen staat gegrift en je er vanzelf aan denkt. Als je bijv. steeds met je pen zit te spelen zul je die neiging houden, maar er komt automatisch een signaal uit je hersenen:”je pen”, zodat je vanzelf je pen neer legt.

Via de video kan ook duidelijk worden wat met bepaalde kritiek wordt bedoeld. Als je te horen krijgt dat je “te onverschillig“of “te netjes” overkomt, kan dat bij het terugkijken van de opname opeens volkomen helder worden.

En natuurlijk zie je ook wat al goed gaat. Jezelf zien kan confronterend zijn, maar heel vaak valt het erg mee en ziet het er beter uit dan je dacht. Wat goed is voor het zelfbeeld en zelfvertrouwen.

 


Contact
Home Back To Top